Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Парламентарната група на ВОЛЯ тази сутрин внесе в деловодството

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgПарламентарната група на ВОЛЯ тази сутрин внесе в деловодството
Коментари Харесай

Марешки: Тези над 2 млрд. за военна техника са лукс, който държавата не може да си позволи в такъв момент

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Парламентарната група на ВОЛЯ тази заран внесе в деловодството на Народното събрание план за решение, с което се поставя мораториум върху закупуването на военен транспортен съд и друга военна техника на стойност над два милиарда лв.. Това написа преди минути в профила си във фейсбук водачът на партията Веселин Марешки.

Ето и цялостният текст, оповестен от него: 

" ❗️❗️❗️Речено - сторено:

НЕ ХАРЧЕТЕ
МИЛИАРДИ ЗА ВЪОРЪЖАВАНЕ ДО КРАЯ НА МАНДАТА!

Хората изгубиха работата и компаниите си, те ще харчат милиарди, с цел да угодят на върхушката на Вътрешна македонска революционна организация!
НЕ СТАВА!

Парламентарната група на ВОЛЯ тази заран внесе в деловодството на Народното събрание план за решение, с което се поставя мораториум върху закупуването на военен транспортен съд и друга военна техника на стойност над два милиарда лв.. Тези разноски са заложени в две решения, гласувани от Народното събрание през 2018г. ❗️ЕДИНСТВЕНО групата „ ВОЛЯ-Българските Родолюбци ” не поддържа тогава тези разноски. Както е известно, договорите са планувани да се сключат тази година.
Предложението ни към партиите от статуквото е мораториумът да важи до края на мандата на 44-то Народно заседание.
В претекстовете за мораториума сме написали:
Светът претърпява невиждана здравна и икономическа рецесия, която към този момент се отразява на стандарта на живот на милиони хора и на стопанските системи на стотици страни.
От държавните институции и у нас се чака да подхващат своевременни и съответни ограничения, с цел да може страната да премине през тази турболенция с минимални вреди и с късмет бързо да се изправи след края на пандемията от ковид.
❗️Убедени сме, че всички огромни разноски, планувани за тази година, които не са незабавни и не се отнасят до анти-кризисните ограничения, би трябвало да бъдат отсрочени за по-добри времена.
❗️Сега, повече от всеки път, всеки лев от държавния бюджет е скъп и би трябвало да бъде вложен за запазване на живота на българските жители, за основаване на сигурни условия за работа на медиците, за избавяне на приходите на популацията и за поддръжка на бизнеса.
❗️Приоритетите при разходването на публичните средства би трябвало да стартират със здравето и стопанската система. Нищо не постанова харченето на голяма сума за въоръжаване в миг, в който десетки хиляди хора губят работата си, поради изключителното състояние, а компаниите затварят.
❗️Категорични сме, че тези средства би трябвало да бъдат пренасочени към обществени и стопански ограничения за излизане от рецесията и за следващи ограничения за развиване на страната. Едва тогава може да се мисли за военни разноски. Настоящата обстановка ясно сподели, че актуалните закани за националната сигурност са доста по-различни от тези в предишното.
❗️В този смисъл, ние от ВОЛЯ считаме, че плануваните над 2 милиарда лв. за военна техника са разкош, който страната не трябва и не може да си разреши в подобен миг! Мораториумът върху посочените две решения на Народно събрание е повече от неотложен!

❗️Подкрепяте ли позицията и претекстовете ни? "



PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за по
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР